WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zaterdag 27 februari 2010

De brandende braambos

Hallo allemaal, Lekker aan het genieten van jullie vakantie..? Als je dit leest is het al weer bijna voorbij en moeten jullie alweer bijna naar school.
Jullie hebben vast wel leuke dingen gedaan deze week, misschien ben je wel weggeweest, logeren bij een vriendje of misschien wel op vakantie.
Het was in elk geval heel stil in het dorp en er waren ook heel weinig kinderen op de zondagsschool afgelopen keer.
Voor degenen die er niet waren is hier even in het kort het verhaal van afgelopen zondag.
Mozes is met de schapen op pad op zoek naar groen gras en fris water. Zo doet hij dag in dag uit. Al 40 jaar lang. maar vandaag ziet Mozes iets wat hij nog nooit heeft gezien. Er staat een struik, een braambos in brand. Maar er is iets heel vreemds aan de hand. De struik staat wel in brand maar verbrand niet, de blaadjes blijven gewoon groen. Als Mozes dichterbij komt hoort hij de stem van God uit de struik. "Mozes, zegt God, Ik ga het volk Israel verlossen van de Farao en ik heb jou daarbij nodig." Daar schrikt Mozes wel een beetje van en hij komt met een heleboel bezwaren. Maar God zegt tegen Mozes; "Ik ben Jahweh, ik ben wie ik ben en zal er altijd zijn. "
dat is een hele mooie belofte van God voor Mozes en ook voor ons. God is altijd bij ons waar we ook gaan en wat we ook doen.
God geeft Mozes nog een aantal bijzondere tekenen en zegt dat zijn broer Aaron met hem mee zal gaan. Dan gaan Mozes en Aaron op pad, naar Egypte naar de Farao.Hoe dat afloopt horen jullie de volgende keer.
Als verwerking hebben we met elkaar hele mooie groene struikjes geknutseld met gekleurde vlammetjes ertussen. Ze zijn echt heel mooi geworden. Kijk maar eens bij de foto's.
Voor aanstaande zondag hebben we weer een heel leuk programma klaarliggen. komen jullie dan ook weer..???