WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

maandag 15 februari 2010

Open zondagsschool uur


Oeps.. euhh.. eerst even een vraagje aan jullie. Vergeten jullie ook wel eens wat..? Bijvoorbeeld je gymspullen mee naar school te nemen, je huiswerk te maken, je fiets na het spelen binnen te zetten enz enz.. ? Ik denk het wel he..Zomaar een paar voorbeeeldjes en zo zijn er vast nog meer dingen te verzinnen waar je soms helemaal geen erg in hebt en het dus vergeet te doen
Zo is het eigenlijk deze week bij ons ook gegaan, Druk met vanalles en daarom he-le-maal vergeten om een stukje te schrijven voor ons weblog.. oeps.. sorry..schaam...bloos
Maar een bekend spreekwoord zegt "beter laat dan nooit " dus hier alsnog het verslagje van het open zondagsschooluur van alweer 7 februari
We begonnen dit keer even anders dan altijd. In de keuken stonden prachtige zelfversierde mokken en bekers klaar die je kon kopen. Bekers met mooie stickers en een rietje en mokken met een kerk,een koe, hartjes, en kleurtjes. Allemaal net even anders. Wel stond op elke mok "gewoon gastvrij " Dat is de naam van het HGJB project waar jullie op de clubs mee werken deze maand. En naar dat project gaat ook de opbrengst van de verkochte mokken.
In de zaal was het al gezellig druk met koffiedrinkende mensen. Nadat iedereen wat gedronken had ( en sommige kinderen wel heeeel veeel glaasjes limo ;-) ) zijn we lekker wat gaan zingen
wow , dat klonk wel even supergoed zeg. Doordat alle teksten op de beamer te zien waren konden alle mensen lekker meezingen. Top!
Daarna gingen we met een hoop vaders en moeders, en andere belangstellenden naar boven. Boven hoorden we over Mozes, die een Egyptenaar had doodgeslagen en daarom moest vluchetn voor de farao. In het land Midan woont hij een poosje bij Jethro en trouwt later met zijn dochter.
Mozes voelt zich niet echt thuis, geboren in Israel, opgegroeid in Egypte en nu getrouwd in Midian.Zijn leven lijkt een rommeltje, zal het ooit nog goedkomen met hem en wat zal Gods plan zijn met hem..?
Over Mozes gaan we komende weken nog veeel meer horen. Hij staat centraal in het paasproject waar we mee aan de slag zullen gaan.
Zondag zullen we als inloop verde gaan met het kleuren van het kwartetdoosje, en als verwerking hebben we weer iets heeel leuks op het programma. We hopen dat jij er ook weer bij bent!!!