WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zondag 18 oktober 2009

De ark als gelukbrenger




Hoi allemaal, Vandaag begonnen we met spelletjes doen, Kwartetten, puzzels, memory.. Alles stond op tafel en er werd lekker meegespeeld. Na het zingen vertelde Marina dat er post voor ons was. Deze week waren de zelfgemaakte kaarten bezorgd en we hadden een heel leuke en lieve reactie terug gekregen in de vorm van ook weer een mooie kaart .Bedankt!
Het verhaal van vandaag speelde zich af op het oorlogsveld. Het volk Israƫl vocht tegen de Filistijnen, maar de Filistijnen waren veel sterker. Heel veel mensen werden gedood en uiteindelijk laat men de ark uit Silo halen. Ze nemen hem mee en hopen dat hij geluk brengt. Maar zo gaat het niet natuurlijk.De ark is geen mascotte, geen gelukbrenger. Net zoals steentjes en beren met een voetbalshirt aan geen geluk brengen. In efeze 6 vers 10 staat het ook heel mooi "Zoek uw kracht in de Heer, in zijn sterke macht " En dat is ook de tekst die we geleerd hebben en die jullie al heel goed kunnen opzeggen.
Als verwerking hebben we ridderschilden geverfd. Ze liggen nu nog even te drogen maar over 2 weken ( volgende week is er geen zondagsschool) kunnen jullie ze meenemen naar huis. Kijk je nog even in ons fotoalbum?
Deze week zien we jullie vast allemaal wel op de VBW, het gaat een heel leuke week worden dus "Kom maar op " en verder wensen we jullie nog een heel gezellige herfstvakantie toe.