WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zondag 12 oktober 2008

dromen





Fijn dat jullie er weer waren! Er waren ook weer twee nieuwe kinderen op de zondagsschool: Noor en Rianne, we hopen dat jullie het fijn vinden om volgende week weer te komen.

Dromen... daar ging het over. Dromen doen we allemaal wel eens. Je ligt lekker te slapen in je bed en je droomt. Soms over fijne of leuke dingen. Maar soms droom je ook over nare dingen. Jullie hebben er prachtige tekeningen van gemaakt en erover verteld.

Ook het verhaal uit de Bijbel ging over dromen. Koning Nebukadnezer droomde een heel bijzondere droom. Hij wist zeker dat het iets moest betekenen, maar hij wilde zijn droom niet vertellen. Daniël hoorde van de Here God de droom van de koning en wat het betekende. Hij kon het aan de koning vertellen. De koning was diep onder de indruk van wat Daniël deed. Daniël vertelde de koning over de Here God. Bijzonder mooi dat iemand uit een ander land hoort over God!

Na het verhaal was het knutseltijd. De jongsten hebben een plaat gemaakt waarbij de steen van de berg af kan rollen, net als in de droom van de koning. Daarna hebben ze nog kegelspelltetjes gedaan. Hier kon je zelf een bal rollen om de kegels om te te laten vallen, net zoals we in het bijbelverhaal hadden gehoord en hadden geknutseld. De oudsten hebben zelf een spel gemaakt. Eerst hebben ze het beeld uit de droom van koning gemaakt en die op een gouden rol geplakt. Daarna een touwtje met een 'steen' eraan vastmaken en nu maar oefenen! Wie krijgt de steen in de koker? Is het bij jou al gelukt? Succes ermee hoor!

De psalm die we deze periode leren is best lastig. We leren psalm 91:1. In deze psalm kun je zien dat de Here God een beschermer en bewaker is. Dat past goed bij de verhalen over Daniël en zijn vrienden. Het is voor hen vaak moeilijk om in een ander land, met een andere koning en andere goden te moeten wonen. Maar de Here God helpt hen en beschermt hen. Oefen jij deze week thuis ook weer met de psalm? Dan kun je altijd onthouden dat de Here God er ook voor jou wil zijn!

Een fijne week allemaal en tot volgende week zondag op de zondagsschool!