WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zondag 5 oktober 2008

Door de kracht van Gods geest blijf je trouw






Hallo allemaal

Wat fijn dat jullie er bijna allemaal (weer ) waren op de eerste keer zondagsschool van het seizoen. En helemaal super dat iedereen fruit meegenomen had. Het zag er heel gezellig en lekker uit.

We begonnen het uur met het maken van een grote collage, uit tijdschriften hebben we plaatjes van groente/fruit, snoep/koek, vlees, brood, zuivel en drinken geplakt.

daarna gingen we lekker zingen en uit elkaar voor het Bijbelverhaal.

Het verhaal ging over Daniel en zijn 3 vrienden die vanuit Jeruzalem naar Babel werden gehaald. Ze kregen een opleiding aan het hof van koning Nebukadnezar. Hij gaf hun andere namen en wilde dat ze het voedsel aten wat hij ze voorzette. Maar Daniel was trouw aan God en aan zijn wet. Hij weigerde het voedsel te eten wat God hem verboden had. Omdat de bediende van de koning bang was dat ze slap, bleek en misschien wel ziek zouden worden spreken ze een proefperiode van 10 dagen af. En na die 10 dagen blijken Daniel en zijn vrienden die alleen maar groente hebben gegeten en water hebben gedronken er beter, sterker en gezonder uit te zien dan de rest van de jongemannen die wel vlees en wijn op hebben.

Ook de koning ziet dat en geeft ze een heel belangrijke functie, Zij mogen zijn adviseurs worden

Ondanks alles bleef Daniel trouw aan God, en hij werd er voor beloond..

Met elkaar hebben we van het meegenomen fruit een lekkere fruitsalade gemaakt. Natuurlijk hebben we er eerst zelf lekker van gesmuld en de rest meegenomen in een bakje voor thuis.

Het was een heel leuk begin van het nieuwe seizoen en we kijken alweer uit naar volgende week.!

Tot dan.