WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

dinsdag 21 oktober 2008

Door Gods Geest blijf je overeind





Wie bouwde de hoogste toren? En wie heeft het spel Jenga gewonnen? Hiermee zijn we de zondagsschool begonnen. De kinderen van gorep 4 to 8 speelden met elkaar verschillende spelletjes Jenga. Het leukste is natuurlijk als de toren omvalt... als iemand anders een blokje neerlegt en niet jijzelf! De kinderen van groep 1, 2 en 3 hebben hoge toren gebouwd van houten blokken. Er waren heel wat mooie torens te bewonderen. En ook hier zijn een aantal torens ingestort. Maar waarom moesten die torens gebouwd worden? In het bijbelverhaal ging het over een groot beeld dat koning Nebukadnezar voor zichzelf liet bouwen. Het werd een beeld van wel 30 meter hoog. Net zo hoog als een hele hoge toren dus.

De koning was behoorlijk ijdel. Hij vond zichzelf de beste, de grootste, de belangrijkste en ga zo maar door. Daarom wilde hij dat iedereen voor zijn beeld zou knielen. Maar de vrienden van Daniel weten dat niet de koning de belangrijkste is, maar de Here God. Daarom knielen ze niet voor het beeld, maar blijven ze rechtop staan. De koning vind dit verschrikkelijk en daarom laat hij ze in een brandende oven gooien. De drie vrienden vertrouwen op God en plotseling zijn er niet drie mannen in de oven, maar vier! Een engel van de Here God komt hen beschermen. De koning snapt niet wat er gebeurt en laat de vrienden uit de oven halen. Wat is de Here God toch een geweldige God!!

Als zoiets bij ons zou gebeuren, dan zou het op het journaal komen en in alle kranten op de voorpagina staan. Welke koppen zouden er staan boven dit bericht? Misschien wel: Opening van beeld loopt anders af of: Gouden beeld niet het belangrijkste of: Sadrach, Mesach en Abednego in vuur en vlam voor hun God.
De kinderen van de oudste groep hebben met elkaar nagedacht over wat er in de krant zou kunnen hebben gestaan. Ze hebben zelf een bericht geschreven op de voorpagina van de krant van die tijd. Het zijn prachtige artikelen geworden die een goed beeld geven van het verhaal.
De kinderen uit de jongste groep hebben mooie schuifverwerking gemaakt. Ze hebben geknipt, geprikt en gekleurd. Ook hier zijn de resultaten mooi geworden.

Volgende week zondag is er geen zondagsschool. Dat komt omdat er deze week vakantiebijbelweek is in Schelluinen. Volgende week hopen we dat jullie allemaal in de kerk zullen zijn om deze week feestelijk met elkaar af te sluiten.
Zeg, jij komt toch ook naar de vakantiebijbelweek? Dat is weer eens ff anders..... En dat is ook het thema van deze week. Alles is ff anders als je gelooft in de Here Jezus en in de Here God. Dus wil je nog veel meer verhalen horen uit de bijbel, wil je fijn met andere kinderen zingen, knutselen en spelen: Kom naar de Bron!