WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

maandag 21 januari 2008

offer - bouw - vijand - brief








"Offer - bouw - vijand - brief" dat waren gisteren belangrijke woorden uit het Bijbelverhaal. Je ziet er ook een foto van. In allebei de groepen is het verhaal met behulp van een schetsbord verteld. Weer eens een hele nieuwe ervaring! Wat bijzonder dat je de tekening ziet komen tijdens het verhaal, het werd er wel duidelijker van! Maarre... weten jullie ook nog waar het over ging? De Israëlieten die terug waren gegaan naar hun vaderland zoals we vorige week hoorden, zijn gestart met het maken van de fundering van de tempel. Dat moet een geweldig mooi huis voor de Here God worden. Maar wat betekenen die woorden nu precies? Kijk maar mee:

OFFER - Eerst werd er geofferd door de priesters.
BOUW - Toen begon de bouw echt: hout en stenen werden verzameld en een stevige ondergrond werd gebouwd.
VIJAND - Maar er waren inmiddels ook andere mensen in het land Israël gaan wonen. Zij wilden eigenlijk niet dat de Israëlieten weer terugkwamen. Daarom verzonnen ze gemene plannen om de bouw van de tempel te laten stoppen.
BRIEF - Dat deden ze door een brief te sturen naar de koning. Een brief vol met leugens over de tempel en de Israëlieten. De koning geloofde wat er in de brief stond en de bouw van de tempel moest stoppen.

Hoe het verhaal verder gaat, horen jullie volgende week. Deze week hebben Marina en Janneke het verhaal geverfd. Kunnen jullie een geheimpje bewaren? Volgende keer mogen jullie gaan verven. Nee, we vertellen nog niet wat we gaan verven, maar het gaat vast mooi worden!

Hebben we deze week dan niet gezongen? Natuurlijk wel en het was weer erg gezellig. Jullie kunnen er wat van zeg! Weet je wat we ook bijzonder vonden? De meeste kinderen die in de kerk waren geweest, wisten nog precies waar de preek van dominee Belder over ging: de storm op het meer. Goed geluisterd hoor allemaal! We hebben het lied: "Met Jezus in de boot" daarom nog maar een keertje extra gezongen, want het paste precies bij wat de dominee ons vertelde.

Zin jullie er de volgende keer weer allemaal bij?
Wij hebben er zin in!