WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zondag 27 januari 2008

Bouwen




Ook vandaag ging het op de zondagsschool weer over bouwen. We zijn er dit uur ook mee begonnen. In de zaal lagen drie verschillende materialen klaar om een huis mee te bouwen: houten blokken, duplo en kleine legostenen. En er zijn prachtige kunstwerkjes gemaakt. Er is een heuse tempel gebouwd, een huis, een hok voor een giraffe, vliegende huizen... wat een fantasie. Het was ook heel erg gezellig. Iedereen was enthousiast aan het bouwen. Een mooi gezicht: samenwerken, zonder ruzie... het ging fijn! En we hebben het beloofd: volgende week mogen jullie weer aan de slag met de blokken en de lego. We hopen dat jullie er dan weer iets moois van zullen maken. Op de foto's kun je zien hoe gezellig het was en wat de resultaten waren van het bouwen.

Natuurlijk was er ook weer een verhaal: deze keer ging het over Ruben en Jefta. Ze waren aan het spelen op de ruïnes van de tempel, want er mocht niet meer gebouwd worden. Hun eigen huizen zagen er wel prachtig uit, maar het huis van God was een puinhoop. Zo kon het niet langer, er moest gewerkt gaan worden. En dat ging ook gebeuren. Na vier jaar was de tempel eindelijk af en werd er een groot feest gevierd. Het Paschafeest, een prachtig feest en natuurlijk vierden ook Ruben en Jefta dit mooie feest mee. Fijn dat nu eindelijk de tempel helemaal af is! Wil je dit verhaal nog eens lezen in de Bijbel? Zoek het dan op in Ezra 5 en 6.

In ons land wordt er gebouwd met bakstenen. Voor iedereen was er vandaag een baksteen. Hij was alleen erg saai wit. Daarom hebben we de baksteen mooi geverd in allerlei prachtige kleuren. Sommigen hebben er ook nog figuren op geverd: hartjes, bloemen en strepen. Als de verf droog is, zullen we er nog een paar kaarsjes opplakken en een kaartje eraan hangen. Zo kun je altijd blijven denken aan het verhaal. De tempel van God is af en een echt huis van God geworden.

Dit staat op het kaartje wat aan je baksteen komt te hangen:

De Heer bouwt ook zijn huis,
daar zijn wij de stenen van.
Ieder heeft een plekje in dat huis
zodat God er wonen kan!

Eén voor één, steen voor steen,
niet alleen maar samen!
Samen zijn wij het huis van de Heer!

Samen!

Jij en jij en jij en ik, wij horen allemaal bij God. Samen zijn wij eigenlijk ook een soort huis. En de Here God wil graag bij ons wonen. Daar gaat het in het liedje over dat we vandaag ook weer gezongen hebben en wat ook op het kaartje staat. Denk er maar veel aan: jij hoort ook bij God!

Zien we je volgende week weer op de zondagsschool?
We vinden het superfijn als jij er ook bij bent hoor! Tot dan!