WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zondag 9 december 2007

Tweede adventszondag




Mensen kijken naar de sterren, maar dat licht is ver en koud
Steek een kaars aan, Die vertelt je van het Licht dat van ons houd

Wat hebben we gedaan vandaag? Natuurlijk een kaars aangestoken in de morgendienst! De kaars aansteken deed Frans-Jelle en Femke las een gedichtje voor. Goed gedaan allebei!
We hebben de kerstliedjes geoefend vandaag. Het klonk al erg goed maar oefenen jullie thuis nog steeds hard door? Dat zou super zijn!
Het verhaal van vandaag ging over Maria die te horen krijgt van de engel Gabriƫl dat het kindje Jezus, de Zoon van God, haar kindje mag worden.
Maria was helemaal verrast. Wat bijzonder dat de Here Jezus naar de aarde toekomt. Maar niet alleen Maria wordt zwanger ook haar stokoude nicht Elizabeth is zwanger. Elizabeth is de vrouw van Zacherias weten jullie nog?
Zacherias kon niet praten door de engel. Want dat was een straf van God. Maar God blijft niet lang boos, want als de baby geboren is krijgt Zacherias zijn stem weer terug.
Hun baby heet Johannes. Dat vinden de meeste buren wel een beetje raar: er is niemand in hun familie die zo heet! Maar het is toch echt zo want dat moet van God.
Maria is blij dat de Here God haar gekozen heeft om de moeder van Jezus te worden. Ze is nog wel erg jong. En ook wel een beetje bang. Want eigenlijk zou ze gaan trouwen met Jozef, de timmerman. Wat zou die ervan vinden? Zou hij haar verhaal willen geloven? Of zou hij het uitmaken?
Dat horen jullie volgende week!

We hebben natuurlijk ook geknutseld. De jongste groep heeft een puzzel gemaakt en die is bij iedereen goed gelukt en vrolijk ingekleurd. Goed gedaan allemaal!

De oudste groep is met behulp van de Bijbel wat dieper op de tekst ingegaan en heeft een aantal puzzeltjes opgelost waaronder een heel pittige woordzoeker

We hebben tot slot de Here God gedankt voor de fijne ochtend en alle andere dingen. Tot de volgende keer maar weer!

Marina, Janneke en Stella