WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

maandag 17 december 2007

Derde adventszondag


Mensen hebben mooie plannen, maar er gaat zo vaak wat mis
Steek een kaars aan, Die vertelt je dat Gods toekomst stralend is.

Zondag 16 december 2007

Jozef!
Daar ging het verhaal deze keer over. Zoals jullie weten is Maria met Jozef verloofd. Maar Maria is zwanger en niet van Jozef!
Jozef is ontredderd. Hij begrijpt er niets van. Hij had toch met Maria verkering? Heeft Maria dan soms hem bedrogen?
Maar wat er ook gebeuren zou.... Hij zou Maria voor de wet (die in de tijd heel erg streng was) beschermen. Hij moet het geheim voorlopig bewaren.
Gelukkig zorgt God ervoor dat ook alles duidelijk bij Jozef wordt. Nog diezelfde nacht stuur God een engel naar Jozef die hem in een droom verteld dat Jozef de vader van hun zoon Jezus mag worden en dat Maria en Jozef gewoon kunnen trouwen.
Gelukkig. Daarover hoeft Jozef zijn hoofd niet meer over te pijnigen.

Wat hebben we nog meer gedaan vandaag? Met de jongste groep hebben we niet alleen gewerkt aan onze fijne motoriek maar ook een prachtige hanger voor het raam gemaakt.
Wat hebben jullie netjes gewerkt!

De oudste groep heeft dezelfde hanger gemaakt, uit blauw karton en met geel vliegerpapier erachter. Daarna hebben we hem versierd met sterretjes en glittertjes
Een aantal kinderen zijn daarna nog op de foto gegaan met de gemaakte kunstwerkjes


Natuurlijk hebben we ook de kerstliedjes geoefend. Jullie kunnen al heel mooi en goed mee zingen maar het mag wel een stukje harder! Anders horen de papa’s en mama’s en de opa’s en de oma’s of de broertjes en zusjes het achter in de kerk niet zo goed...
Oefen goed thuis!

Volgende keer zondag gaan we oefenen in de kerk. Niet gelijk na de dienst want we gaan eerst iets drinken natuurlijk (en lekkere kerstkransjes eten)

Tot de volgende keer!
Stella, Janneke en Marina