WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zondag 2 december 2007

Eerste adventszondag











Mensen kijken in het donker, naar een wereld vol verdriet..
Steek een kaars aan, Die vertelt je van het Licht dat je straks ziet

Vandaag, zondag 2 december was het de eerste adventszondag. Het is namelijk al over 23 nachtjes kerstfeest, feest van Licht. In de kerk hebben we iets heel bijzonders gedaan, nou ja.. bijzonder.. voor onze gemeente in Schelluinen wel omdat het nog nooit eerder is gedaan maar eigenlijk is het een heel oud ritueel wat in veel kerken gedaan wordt. Ik heb het over het aansteken van de adventskaars. Bram mocht vanmorgen de eerste kaars aansteken en Manuel zei het bovenstaand gedichtje op. Ook vanavond brandde de kaars tijdens de dienst in de kerk. Prachtig. Volgende week zondag zal ook de tweede kaars aangestoken worden en zal er een nieuw stukje worden opgezegd. Zo leven we niet alleen op de zondagsschool , maar ook in de kerk met alle mensen toe naar het komende kerstfeest, het feest van Licht.
Op de zondagsschool is het verhaal van Zacharias verteld. De oude priester, Zacharias, die de belofte van de engel niet kon geloven en daarom niet kon praten tot aan de geboorte van zijn zoon
De jongste kinderen hebben een mooi plakwerkje gemaakt en de oudste kinderen hebben een collage gemaakt over het verhaal.
Ook zijn we druk bezig geweest met het oefenen van de kerstliedjes. Het was weer een gezellige en leerzame ochtend en wat superfijn dat jullie er bijna allemaal waren.
Tot volgende week !!