WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

dinsdag 5 januari 2016

Kinderkerstfeest 25 december 2015

De Hoogste Tijd!

Hallo jongens en meisjes, vaders, moeders, opa's en oma's,

De feestdagen liggen inmiddels alweer achter ons, de scholen zijn weer begonnen en er moet ook weer hard gewerkt worden. En nu is het "de Hoogste Tijd" voor een klein verslagje van ons om nog even na te genieten van het mooie Kerstfeest en met wat prachtige foto's natuurlijk in ons fotoalbum.


De kerk was prachtig versierd met allerlei verschillende klokken gemaakt door alle kinderen van de Bijbelclubs en de Zondagsschool.

"Het is Kerstfeest, Het is Kerstfeest,
Zing je mee, zing je mee,
Alle klokken luiden, alle klokken luiden,
Bim Bam Bom, Bim Bam, Bom"

Daarmee begon het feest allemaal.

Ja het was "de Hoogste Tijd". Voor Maria en Jozef was het de "Hoogste tijd" om te vertrekken naar de geboortestad van Koning David, naar Bethlehem, en daar moesten ze zich laten inschrijven in het geboorteregister. Juffrouw Annica vertelde ons van de lange reis die ze moesten afleggen en hoe zwaar dat voor Maria was met het baby'tje Jezus in haar buik, die ieder moment geboren kon worden. En het vertrouwen die ze in de Heere hadden dat hij voor hun zou zorgen en ze zou beschermen. Daar in Bethlehem in een stal was het voor Jezus de "Hoogste Tijd" om geboren te worden. Hij werd gewikkeld in doeken en in een voederbak van de dieren gelegd. De engel van God kwam naar de herders in de velden om hun te vertellen dat Jezus was geboren en dat ze hem moesten gaan zoeken, toen verscheen er een engelenkoor en zongen " Ere zij God".  De herders gingen op zoek en De wijze uit het oosten volgde de ster, om de nieuwe koning te bewonderen en te eren.

We hebben tijdens de dienst ook mogen genieten van jullie prachtig gezongen liederen en mooie teksten die werden voorgelezen en opgezegd. Er is hard voor geoefend en dat kon je ook wel zien, want er werd uit volle borst meegezongen. Wij willen alle kinderen heel erg bedanken voor jullie bijdrage aan dit fantastische feest, want zonder jullie was er geen Kinderkerstviering geweest.
Ook willen wij gelijk van de gelegenheid gebruik maken om alle helpers te bedanken voor hun bijdrage, want vele handen maken licht werk!


Zondag 10 januari  is er weer zondagsschool, we hopen je daar weer te mogen verwelkomen.

Groetjes,

Janneke, Annica, Ilze en Wilma