WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

dinsdag 19 januari 2016

Bruiloft in Kana

Hallo allemaal,

Slingers, wijnglazen en strijkkralen, daarmee begon de zondagsschool afgelopen zondag. Uit de wijnglazen hebben we (druivensap) gedronken en van de strijkkralen hebben we mooie onderzetters voor de wijnglazen gemaakt. Waar zou het verhaal deze keer toch over zijn gegaan? Na wat vragen en raden kwamen we er samen al gauw achter, het verhaal waarin water wordt veranderd in wijn. Precies, de bruiloft in Kana. Het eerste wonder deed Jezus op dit feest. In de oudste groep hebben we eerst gebrainstormd over wonderen en binnen 2 minuten zoveel mogelijk wonderen opgeschreven. De jongste groep hebben bij het verhaal een mooie tekening gemaakt in hun boekje. Hieronder zien jullie die van Nella.


Op dit vrolijke feest waren Jezus en Zijn discipelen uitgenodigd, maar ook Zijn moeder en Zijn broers. Na een tijdje raakt de wijn op en de moeder van Jezus merkt het. Ze gaat gelijk naar haar Zoon Jezus toe, Hij kan en zál wel helpen. Toch doet Jezus niet gelijk wat Maria zegt, maar wacht Hij even.
Pas als Zijn tijd gekomen is gaat Hij naar de knechten toe en zegt dat ze de vaten (waar ongeveer 100 liter ingaat) moeten vullen met water. Als ze het water daarna aan de ceremoniemeester laten proeven kijkt hij de knecht verbaasd aan... waar komt deze heerlijke wijn vandaan? Voor de knecht een vreemde vraag, want hij heeft toch water aan de ceremoniemeester gegeven??
De knechten en discipelen stonden er met hun neus bovenop, maar toch zagen ze dit niet gebeuren. Wat een wonder doet Jezus hier, ja, de discipelen zien het: Jezus moet wel de Zoon van God zijn.
Ze blijven bij Jezus en leren steeds meer van Hem. Iets wat wij ook mogen doen als we in Jezus (zijn) gaan geloven, steeds meer van Hem leren.
Fijn dat jullie er waren en we hopen jullie volgende week weer te zien!

Groetjes,
Annica, Ilze, Janneke en Wilma