WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zondag 11 oktober 2015

Voor de Heere en voor Gideon!!

Die strijdkreet klonk afgelopen zondag door de bovenzalen van de Bron en dat nog wel in het donker met brandende fakkels. Het is wel duidelijk waar het dit keer over ging op de zondagsschool:
Gideon die met zijn kleine leger de Midianieten versloeg.
Tijden de inloop hadden we mooie fakkels geknutseld. Nog mooier werden ze met twee glowsticks erin, want zo gaven ze ook echt licht. Met de fakkel in de hand ging ons legertje naar boven waar het raam met doeken was afgeschermd. Nadat we het licht uit hadden gedaan was het er zo donker als de nacht. Je kon elkaar niet meer zien, maar wel jullie mooie fakkels.

Zo donker is het ook bij de Midianieten als ze midden in de nacht van alle kanten opeens het geluid van bazuinen horen en het oorverdovende geluid van honderden brekende kruiken. Ze schrikken wakker: overal waar ze kijken zien ze brandende fakkels. Dat moet een groot leger zijn! De Midianieten raken in paniek en vluchten. Ze doden daarbij zelfs mannen van hun eigen volk. Zo laat God Gideon en het volk zien hoe machtig Hij is en dat Hij geen groot leger nodig heeft voor de overwinning van Zijn vijanden. 

De jongste groep maakte in hun boek een mooie tekening bij dit verhaal en de oudste groep deed buiten het spel 'spons, water en vuur'. Met deze drie dingen werd door God iets wonderlijks gedaan om Zijn macht te laten zien aan Gideon!

Fijn dat jullie er weer waren. We hopen jullie volgende week weer te zien!
Groetjes!