WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

woensdag 21 oktober 2015

De droom van Nebukadnessar

Hallo jongens en meisjes,

Vandaag ging het verhaal over de droom van Nebukadnessar. Hij had een droom en hij wilde graag weten wat die droom zou betekenen. Hij liet de meest wijze mannen halen. Hij zei: Ik heb een droom gehad en vertel me wat die droom betekend! Nou alle wijze mannen konden de droom niet verklaren zonder dat ze wisten wat de koning gedroomd had. De koning was niet van plan ze dat te vertellen en werd op een gegeven moment heel boos. Hij gaf opdracht om alle wijze mannen in Babel te doden. Zo ook liepen Daniel en zijn vrienden gevaar. Daniel gaat op onderzoek uit en vraagt aan de koning of dat hij uitstel kan krijgen zodat Hij de droom uit kan leggen. En zo gaat het dat Daniel en zijn vrienden gaan bidden tot God. En die nacht word Daniel in een droom geholpen door God. De volgende ochtend gaat Daniel naar de koning en verteld hem dat hij over een beeld gedroomd had die uit verschillende onderdelen bestond. Hoofd was van Goud, borst en armen van Zilver, buik van Brons, benen van IJzer en voeten van IJzer en klei. Boven op de berg kwam er een steen aanrollen en sloeg het beeld stuk. Er bleef niets van over en de steen werd zo groot dat het de hele aarde bedekte. Daniel legde uit dat het de God van de hemel is die alles gemaakt heeft en hem zijn koningschap gegeven heeft. Dat Hij hem machtig en sterk gemaakt heeft. Hij vertelde de koning per onderdeel wat de betekenis was en wat dat voor zijn koningschap zou gaan betekenen. Als Daniël alles heeft verteld zegt Koning Nebukadnessar, dat niet hij de grootste is maar de God van Daniel Hij heerst over alle Koningen!
                        
                                             

In het kader van het beeld dat werd kapot geslagen hebben we "droomteams" samengesteld en zijn we met ze gaan bouwen. Met blokken, suikerklontjes, bekers en kaarten. Als alles opgebouwd was werden ze vervolgens ook weer kapot geslagen door een bal. In het kader van het beeld dat werd kapot geslagen hebben we "droomteams" samengesteld en zijnwe met ze gaan bouwen. Met blokken, suikerklontjes, bekers en kaarten. Als alles opgebouwd was werden ze vervolgens ook weer kapot geslagen met een bal. We zijn lekker bezig geweest en alle teams hebben alle onderdelen geprobeerd te maken. De kaarten waren wel heel erg moeilijk hoor maar ook dat ging niet slecht.

Na het verhaal in je eigen groep hebben de groepen 5 t/m 8 het spel "Pictionary" gedaan, dit slootnatuurlijk perfect aan op de manier zoals de wijze de droom moesten raden van de Koning. Groep 1 t/m 4 heeft een stukje in het bijbel dagboekje gelezen. Dit ging over "een vriend in nood".Dat je behulpzaam moest zijn voor alle mensen en als iemand verdrietig is, je hem moet helpen, ook al vind je hem soms niet altijd even lief.
Daarna hebben ze nog een mooie tekening gemaakt over het verhaal.

 Nu is het een weekje niet i.v.m. de Herfstvakantie maar daarna zien we jullie weer graag terug!
 
 Janneke, Annica, Ilze en Wilma