WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

donderdag 1 oktober 2015

Ja! Het nieuwe seizoen is begonnen!

Hallo allemaal,

Het winterseizoen is weer van start gegaan en daarom zijn wij ook weer begonnen! En wat fijn dat bijna iedereen er was!

Als inloop hebben we geverfd. Maar we hebben niet zomaar geverfd. Nee we hebben geverfd over de Psalm die we komende tijd gaan leren! De kinderen hebben bergen, dag en nacht, het land en de lucht geschilderd. En wat zijn de schilderijen mooi geworden! Deze zullen we daarom ook nog ophangen!

De verhalen van de komende tijd gaan over helden! Dit keer ging het over Gideon. Gideon was koren aan het dorsen toen opeens de engel bij hem staat. Gideon schrikt een beetje! Het zouden toch niet weer de Midjanieten zijn die het koren komen stelen. Maar nee, het is een engel van God. En die engel zegt tegen Gideon: Je bent een dappere man en God zal je helpen. Jij gaat Israël bevrijden van de Midjanieten. Maar Gideon gelooft dit niet. Maar God zegt dat hij hem zal helpen. En Gideon vraagt om een teken van God. Gideon gaat eten halen voor de engel. Als hij terug komt legt hij het eten op een steen. En dan gebeurt er iets heel bijzonders. De engel raakt met de staf het eten aan en er komt een vuur dat het eten verbrandt. En dan gelooft Gideon dat het een engel van God is.
Dan vraagt God 's nachts aan Gideon dat hij de heilige paal voor Baäl om moet hakken. Gideon schrikt dit is namelijk een gevaarlijke opdracht. Toch gaat hij op pad. Die dag erna word er een hard geschreeuwd in de stad. Iedereen is boos! En ze verdenken Gideon. Ze gaan met z'n alle op pad naar Gideons huis. En de vader van Gideon doet open. En hij zegt: Als jullie god echt is, laat die god Gideon dan straffen. De mannen kijken elkaar aan en ze vinden dat hij gelijk heeft. Ze draaien zich om en gaan naar huis. Niet lang daarna komen de Midjanieten het land binnenvallen. Dan krijgt Gideon weer een boodschap van God. Uit veel delen van het land komen Israëlieten om Gideon te helpen. Gideon gelooft het toch nog niet helemaal en vraagt weer om een teken van God. Ik heb hier wol en leg dit op dit grasveld. Als de wol morgen nat is en de grond erom heen droog, dan weet ik dat U door mij Israël wil bevrijden. En dat gebeurt ook! Het gras is kurkdroog en de wol nat. Gideon weet nu dat God hem uitgekozen heeft. Maar hij wil het zeker weten. En hij vraagt het nog een keer. Alleen nu andersom. Het gras nat en de wol kurkdroog. En dit gebeurd ook! Dan twijfelt Gideon niet meer. God heeft hem uitgekozen en God zal hem helpen de overwinning te behalen.

Na het verhaal hebben de kleuters een schrift/boekje versierd, waar wij dit seizoen bij elk verhaal een mooie tekening gaan maken en waar een stukje uit een bijbelsdagboek in komt.

Tot zondag!