WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zondag 12 januari 2014

In het begin...

Hallo allemaal,

we zijn weer begonnen! En we begonnen dit nieuwe jaar 2014 goed. We beginnen 2014 met verhalen uit het begin van de Bijbel. Vandaag zijn we gestart met spelen met licht. Dat was ook het eerste dat de Here God heeft gemaakt: licht. Het mooie is dat God het alleen maar hoefde te zeggen, Hij gebruikte geen gereedschappen of spullen, nee Hij zei ´Er zij licht´ en het was er ook!  Jullie hebben veel dieren met licht gemaakt, lastig was het af en toe wel hoor, maar door te oefenen lukt er al heel veel. Kijk in het fotoalbum maar eens naar alle elanden, vogels, slakken en nog veel meer. Ook werden er veel hartjes gemaakt, dat past ook goed bij het verhaal van vandaag: God heeft ook jou gemaakt en Hij houdt heel veel van jou!!


We hebben samen gezongen over vandaag: ´Dit is de dag die de Heer ons geeft´, want ook deze dag is gemaakt door de Here God. En natuurlijk hebben we gezongen over de schepping, we zongen psalm 8.
Deze keer luisterden we met elkaar naar het verhaal. Annica liet ons prachtige platen zien en vertelde precies hoe het is gegaan. Jullie weten er al veel van en konden soms ook raden wat er op de volgende plaat te zien was. Na het verhaal hebben nog een spel gedaan met elkaar: dieren raden! Laat maar eens wat zien en de andere kinderen raden welk dier jij bedoelt. Kunt u raden welk dier we aan het eind allemaal hebben nagedaan?


Ook hebben we weer een nieuwe Bijbeltekst geleerd: Psalm 121:2 ´Mijn hulp is van de Here, die hemel en aarde gemaakt heeft´. En wat ging dat al goed, dat komt natuurlijk ook omdat je deze tekst iedere week in de kerk hoort!

Heel snel was het eerste zondagsschooluur van 2014 voorbij. Maar volgende week gaan we weer verder. Dan gaat het over de mensen in het paradijs. We hopen dat jij er dan ook weer bij bent!

Groetjes,
Ilze, Wilma, Annica en Janneke