WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zondag 26 januari 2014

Houd je aan de regels


De zondagsschool begon dit keer net als altijd weer heel gezellig. Op verschillende tafels en op de vloer lagen er boeken en spelletjes klaar. Zo konden we allemaal even lekker doen waar we op dat moment zin in hadden. De spellen hadden makkelijke spelregels en door ons aan diezelfde regels te houden bleef het spel voor iedereen leuk. De één was net wat fanatieker in het spel dan de ander, leuk om jullie zo bezig te zien!
    
          

Veel te snel was het tijd om de spellen om te ruimen en te gaan zingen. Helaas was de beamer weg voor onderhoud en moesten we het een keertje zonder doen. Maar dat was geen enkel probleem, want we kunnen ook heel wat liederen uit ons hoofd. Onder begeleiding van Janneke met de gitaar hebben we fijn samen gezongen.


Daarna splitsten we ons weer op in drie groepen en luisterden we naar het verhaal. Het was best een moeilijk verhaal. Vorige week hadden we het met elkaar over de schepping en hoorden en zagen we hoe wonderlijk mooi God de wereld heeft gemaakt!! Als belangrijkste van de schepping maakte God de mens en die moest voor de dieren, bomen en planten zorgen. Wat was het fijn in het paradijs! God gaf Adam en Eva een regel mee: 
Jullie mogen niet eten van de boom van goed en van kwaad.

Als ze zich daaraan zouden houden zou alles goed blijven! Maar helaas wist de duivel ook van die regel en hij wil niet dat alles goed blijft. Daarom kroop hij in de slang en probeerde zo Eva over te halen om zich niet aan de regel van God te houden en toch van de boom te eten. Jammer genoeg deed Eva wat de slang zei en zo kwam de zonde in de wereld. De duivel probeert ons ook steeds verkeerde dingen te laten doen. Bid dan maar of God je wil helpen om niet te luisteren en juiste het goede te doen wat in de Bijbel staat!

            

Na het verhaal ging de jongste groep een spel doen: het dierengeluidenspel. Raad maar welk dier je hoort! Erg leuk! Hierna gingen ze verder met de volgende regel van het Onze Vader. Deze week was dat: Uw Koninkrijk kome! De andere groepen gingen knutselen. De middelste groep maakte een ingewikkeld vlechtwerkje over de schepping. Na wat gepuzzel kon je uiteindelijk twee woorden lezen: Alles klopt! De kinderen van de oudste groep gebruikten hun creativiteit bij het buigen van pijpenragers tot een mooie vorm uit het scheppingsverhaal. Hier kunnen jullie volgende week nog lekker even mee verder gaan!

Groetjes, 
Ilze, Wilma, Annica en Janneke