WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

dinsdag 26 februari 2013

God heeft geduld

Hallo allemaal,
Zijn jullie ook zo lekker van de vakantie aan het genieten? Wij wel hoor, heerlijk toch...beetje langer uitslapen, misschien wel een beetje later naar bed en lekker niet naar school! De zondagsschool heeft geen voorjaarsvakantie al merkten we zondag wel dat er een heleboel kinderen niet waren, omdat ze aan het logeren waren.  En er waren een hoop kinderen ziek. we wensen jullie beterschap en hopen dat je toch nog een leuke week hebt. !
Wat hebben we gedaan... We zijn begonnen met spelletjes. Geduldspelletjes want vandaag ging het over geduldig zijn. Mooie hoge torens zijn er gebouwd en ook een hele lange sliert van dominostenen, die geduldig werd opgebouwd als -ie weer omviel ..
Daarna hebben we gezongen. Ondanks dat we met heel weinig kinderen waren klonk het best goed, Oefenen jullie ook de psalm nog een keertje? We zijn nu begonnen met vers 2 van psalm 105.
Het verhaal ging over een vijgenboom in een grote tuin. En ondanks dat er heel goed voor gezorgd word komen er maar geen vruchten aan. Na een tijdje is de eigenaar het zat en wil hij de boom weghalen. Maar de  tuinman is goed en geduldig en geeft niet op. Met veel liefde zorgt hij voor de boom.
God is als de tuinman in het verhaal, Ook Hij is goed en geduldig. Ook wanneer we er weer een rommeltje van maken. Hij geeft ons liefde en zorgt goed voor ons.Zo goed dat we niets tekort komen.
De oudste groep heeft een spel gespeeld, De jongens tegen de meisjes. Ilse Marieke was de spelleidster en Kees hield de score bij. De jongens hebben dit keer ruimschoots gewonnen dit keer.
Bij de middengroep is een werkje gemaakt waarbij de handen omgetrokken werden en opgeplakt. Als je ze tegen elkaar plakt komt er in het midden een hartje. Zo kun je zien dat Gods liefde heel groot is, net als zijn geduld..
De jongste kinderen hebben een potje geverfd. Met grond, zaadjes, water en natuurlijk ook met wat geduld kan er een mooi plantje  uitgroeien.
Om 12:15 was het helaas tijd om naar huis te gaan. Maar zondag zijn we er weer. Dus nog even geduld (!)