WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

dinsdag 19 februari 2013

De verheerlijking op de berg


Hallo allemaal
Hier weer het verslag van afgelopen zondag, we begonnen met een heel fleurige inloop. Iedereen deed heel enthousiast mee en het resultaat mag er ook deze keer zijn. Haha.. verder kan ik er niet te veel nog overzeggen want Janneke weet nog van niets. Janneke: als je meeleest--> niet stiekem bij de fotos kijken he, over 2 nachtjes komt het vanzelf naar je toe. ;-)
Daarna zijn we gaan zingen en hebben we een start gemaakt met de paasliedjes. ze staan natuurlijk op je cd. als je ze deze week nog een keertje extra draait dan klinkt het zondag vast en zeker nóg beter.
Het verhaal ging vanmorgen over de Here Jezus die gaat bidden op de berg, dan staan opeens Mozes en Elia bij hem.Twee hele belangrijke mensen uit het oude testament. Ze praten met Jezus en ze spreken hem moed in. Er gaat een heel moeilijke zware tijd komen, Jezus zal gaan lijden ja zelfs gekruisigd worden en sterven. Jezus weet dat, maar Hij weet ook dat Hij het niet alleen hoeft te doen. God, de Vader zal hem nabij zijn. Zoals ook jouw vader je helpt als je het niet alleen kan.
Zo helpt God ons ook, elke dag. Op school, thuis, overal waar je heen gaat. Soms zie je het allemaal even niet meer zitten, en dan is God er ook voor jou. Om je moed in te spreken, om tegen je te zeggen "je hoeft het niet alleen te doen" Ik ga met je mee. Om je te bemoedigen zoals we dat met een moeilijk woord zeggen.
Er is ook nog geknutseld, hele mooie bergen zijn er geknipt en gekleurd. Kijk maar eens op de foto's.
Veel te snel was het alweer tijd om naar huis te gaan, maar volgende week is er gewoon zondagsschool(ook al is het vakantie) en we hopen jullie dan natuurlijk weer te zien. Groetjes !!