WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zondag 27 november 2011

Advent


Hallo allemaal!

Vandaag is het de eerste adventzondag. In de kerk heeft Corlinda de eerste kaars aangestoken en Jantine las een mooi versje voor. De komende weken zullen ook de andere kaarsen aangestoken worden. We hopen dat jullie er allemaal bij zullen zijn!

Vandaag vierden we op de zondagsschool ook weer een feestje. Samantha was afgelopen maandag jarig, trouwens: ook Janneke was op die dag jarig. Natuurlijk hebben we voor de twee jarigen gezongen en Samantha heeft ons lekker getrakteerd. Dank je wel Samantha en we wensen je een mooi, gezegend nieuw levensjaar toe!

Vandaag hebben we ook weer iets gemaakt voor Daan. Helaas ligt hij weer in het ziekenhuis en daarom verdient hij veel aandacht van ons: als het goed is krijgt hij morgen ons cadeau.Op de foto kun je zien hoe het geworden is! We hopen dat hij het goed zal kunnen gebruiken. Sturen jullie Daan ook nog eens een kaartje? Dat vindt hij namelijk heel erg leuk!

Vandaag hebben we natuurlijk ook gezongen en naar een verhaal uit de Bijbel geluisterd. Ons verhaal ging over Maria, zij kreeg net als Zacharias bezoek van de engel Gabriel. De engel vertelde haar dat ze een heel bijzonder kindje gaat krijgen: de Here Jezus. Daar wachten wij op, dat is wat advent ook betekent: wachten op wat komen gaat.

De kinderen vna de oudste groep hebben een hilarisch en spectaculair spel gespeeld: de jongens tegen de meisjes. De jongste kinderen hebben nagedacht over hoe Maria zich gevoeld zou hebben toen de engel haar het nieuws vertelde. Daarover hebben ze gekleurd en getekend. Trouwens, de jongste kinderen konden vandaag ook de adventskaarsenstandaard meenemen die ze vorige week gemaakt hebben. Vandaag kon je thuis ook al de eerste kaars branden en volgende week de tweede.

We denken met elkaar aan Daan! Volgende week hebben we geen zondagsschool, dus tot over twee weken!

Groetjes
Ilse Marieke, Jelmer, Ilze, Marina en Janneke