WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

maandag 12 december 2011

3e advent


Vorige week hadden we geen zondagsschool, maar was het wel de tweede advent. Toen mocht Florianne de tweede kaars aansteken en Joran las het gedicht prachtig voor.
Gisteren was het derde advent en dat betekent dat de derde kaars ook al is aangestoken. Dit keer las Teun het gedicht voor en stak Lieuwe de kaars aan. Wat een mooi gezicht is dat in de kerk. En aan de kaarsen kun je duidelijk zien dat het niet meer zo lang duurt voordat het Kerstfeest is!

Op de zondagsschool zijn we daarom ook druk bezig met het komende Kerstfeest. Allereerst hebben we grote posters met woorden gemaakt die in de kerk komen te hangen en als knutsel hebben we ook nog mooie kransen gemaakt en ook die komen in de kerk te hangen als het Kerstfeest is.
Natuurlijk oefenen we ook goed met de liedjes voor het feest. En een aantal gaat al heel goed, anderen moeten nog even goed geoefend worden. Zetten jullie thuis nog eens de cd aan? Dan gaat het vast goed komen met het Kerstfeest!

Het verhaal op deze derde adventszondag ging over Maria en Elizabeth. Wat bijzonder: allebei verwachten ze een klein kindje en allebei die kindjes zijn aangekondigd door de engel Gabriƫl. Volgende week horen we van de geboorte van het eerste kind. We hopen dat jullie er dan ook weer allemaal bij zullen zijn. We gaan namelijk nog iets maken wat in de kerk komt te hangen tijdens het Kerstfeest: wat zal de kerk mooi versierd zijn!!
Het was heel fijn dat Daan, na een aantal weken ziek-zijn, weer op de zondagsschool was. We hebben weer van je aanwezigheid genoten Daan! En we hopen dat het iedere dag weer een beetje beter met je zal blijven gaan.

Tot volgende week allemaal weer!