WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

dinsdag 11 oktober 2011

We bouwen verder


Hallo allemaal!

Deze week bouwen we veer verder.
Nehemia bouwt aan de muur. Maar waar bouwen wij aan? Door naar de zondagsschool te komen, bouw je aan jezelf. Dat klinkt wel heel belangrijk... dat is het ook. Als je steeds weer luistert naar verhalen over de Here God en verhalen uit de Bijbel, leer je steeds meer. En als je meer leert, bouw je dus ook!

Deze week hebben we veel liedjes gezongen. Door het zingen van liedjes leer je ook steeds weer iets over de Here God. Belangrijk dus! Gelukkig kunnen jullie heel goed zingen... en soms nog hard ook! We zongen de psalm van deze periode: sommigen kennen hem al best wel goed! We zongen natuurlijk het lied van Nehemia en nog een aantal verzoeknummers.

Het verhaal ging over de muur. Er zijn veel bouwers die Nehemia helpen. Maar er zijn ook mensen die de bouwers en de muur willen aanvallen. Daarom hebben de bouwers niet alleen bouwmaterialen bij zich, maar ook een zwaard. Dan kunnen ze zich verdedigen.
En dat hebben we ook gemaakt! Iedereen maakte een riem met daaraan een hamer, een troffel, een zaag en... een zwaard. Jullie hebben het prachtig gedaan. We hebben veel trotse kinderen gezien. En ook verbaasde ouders die vroegen: wat doet een zwaard daar tussen de gereedschappen? Jullie weten natuurlijk het antwoord en kunnen dat nu goed uitleggen!

ZIjn jullie er volgende week weer? Dan 'bouwen' we weer verder!
Groetjes.... ook voor de kinderen die er deze week niet bij konden zijn, we hopen jullie volgende week weer te ontmoeten