WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zondag 20 september 2009

openingszondag 2009


"Jullie zijn het zout der aarde" Deze woorden stonden centraal in de openingsdienst van vandaag.
Zout, we kennen het allemaal en we hebben het ook vast allemaal thuis in de keukenkastjes staan.
Kleine kleurloze korreltjes, het ziet er niet heel spectaculair uit maar we hoorden dat het een heel belangrijk iets is, iets onmisbaars zelfs. Denk maar eens aan wat er gebeurde toen Benjamin vergat om het zout toetevoegen aan de andere ingredienten waar het brood van gebakken werd. De bakkerswinkel stond vol met boze klanten, nog nooit hadden ze zulk smakeloos brood geproefd.
En dat die mensen gelijk hadden hebben wij zelf ook kunnen ervaren, Er werden in de dienst 2 mandjes met brood doorgegeven. 1 met gewoon brood, dus met zout en een mandje met stukjes brood zonder zout. Nou het verschil was duidelijk te proeven, het brood zonder zout smaakte nergens na, het was flauw en niet lekker.
Zoals het zout belangrijk is in het bereiden van gerechten zo zijn wij belangrijk voor God. We moeten anders zijn, ons onderscheiden van binnenuit. En daar hebben we ook over gezongen met elkaar. "Vertel het aan de mensen, want iedereen moet weten dat Jezus leeft" en "We zullen gaan om de wereld te vertellen, dat Jezus leeft.!! Jullie hebben heel goed gezongen, complimenten hoor.
Ilze en Manuel lazen de wet en de schriftlezing voor. Keurig gedaan hoor. Na de dienst was er koffie/limo in de Bron en hebben we nog een schaduwenspel met elkaar gedaan. Het was een heel fijne ochtend en de foto's ervan kun je terugvinden in ons fotoalbum.