WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

maandag 3 maart 2008

Vernietigende leugens


Hallo allemaal..

Fijn dat jullie er bijna weer allemaal waren. We begonnen zoals altijd met lekker wat zingen. "Kom binnen, kom binnen, Kleine witte duif, Met Jezus in de boot" en nog veel meer ander liedjes.

Ook hebben we een begin gemaakt met het nieuwe paaslied. Dat ging al best heel goed. Volgende week zullen we hem weer met elkaar gaan oefenen.

Het thema van vandaag was "Vernietigende leugens". Vernietigen zo zagen we heeft te maken met kapot maken en leugens komt van liegen, Niet de waarheid vertellen.

We hoorden van elkaar dat we eigenlijk allemaal wel eens liegen. Omdat je indruk wilt maken op iemand, omdat je bang bent voor straf, om je zin te krijgen of 'een leugentje om bestwil" omdat je niemand wil kwetsen bijvoorbeeld.

Ook in het verhaal van vandaag werd er heel wat afgelogen.

Allereerst door Judas. In de hof van Getsemane begroette hij Jezus met een kus. Niet omdat hij blij was hem te zien..nee.. Het was een teken voor de vijand, zodat ze wisten wie ze gevangen moesten nemen. een verraderskus.

Bij Kajefas werden er door de mensen ook veel leugens gezegd over Jezus die daar onschuldig vastgebonden in hun midden stond. Er werden woorden verdraaid en valse beschuldigingen geroepen.

En dan Petrus. Petrus die tot 3 x toe zegt dat hij Jezus niet kent. En dan.. als de haan kraait en Jezus zich omdraait naar hem dan beseft hij dat hij 3 x zijn Meester verloochend heeft..

Als verwerking hebben we een haan uitgeknipt en beplakt met gekleurde veertjes. Hoe mooi het eruit zag kun je op de foto zien.

Tot volgende week..