WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zondag 23 maart 2008

Paasfeest





























Laat ieder horen dat Jezus leeft!

Vandaag is het Paasfeest. Natuurlijk hebben we dit vanmorgen ook op de zondagsschool gevierd. En wat waren er veel kinderen, vaders en moeders en andere belangstellenden uit de gemeente. Fijn dat we met zoveel mensen het feest mochten vieren.

We hebben niet alleen feest gevierd, maar ook een spel gedaan. De jongens en meisjes van de zondagsschool tegen de vaders en moeders. En wie hebben er gewonnen? De jongens en meisjes! De vaders en moeders hebben erg hun best gedaan hoor! Ieder team kreeg zes vragen over de lijdenstijd en er zaten echt moeilijke vragen bij. Als het antwoord goed was, mocht iemand uit het team een touwtje trekken uit het kompas. Aan het eind hebben we gemeten wie het langste touw had... en dat waren dus de kids van de zondagsschool... goed gedaan hoor!

Natuurlijk was er ook een verhaal. Dit keer weer getekend met verf. Het verhaal ging over de twee vrienden van Jezus die op weg waren naar Emmaüs. Ze waren verdrietig omdat hun goede vriend Jezus gestorven en begraven was. Op hun weg kwam er een vreemdeling bij hen lopen. Dat bleek de Here Jezus zelf te zijn! Wat een gigantisch wonder is er gebeurd: Jezus is niet meer dood, maar Hij leeft! Wat een geweldig feest!!!

Vandaag was de laatste zondagsschool van dit seizoen. En meteen ook de laatste voor Femke. Zij gaat van de zondagsschool af en gaat volgend jaar naar de catechisatie. Jammer dat we jou nu niet meer iedere week in onze groep hebben. De afgelopen jaren waren erg gezellig met jou erbij! En vergeet niet: 'Waar je ook bent, God is er!'

Iedereen heeft nog een cadeautje gekregen: een kompas. En waarom nu een kompas? Een kompas wijst je de weg. De Bijbel is eigenlijk ook een kompas: God wijst je de weg als je in de Bijbel leest. Dus ook al zien we jullie een poosje niet op de zondagsschool: de Here God is er altijd voor je! En als je dus even 'de weg kwijt bent' dan kun je op je kompas kijken en in de Bijbel lezen. Doen hoor!

We hopen jullie toch nog vaak in de kerk te zien. En natuurlijk volgend seizoen weer op de zondagsschool. Heb je goede ideeën om het volgend jaar nog leuker te maken, laat het ons dan weten. Enne.... kijk af en toe nog eens op dit weblog, misschien zetten we er nog wel een berichtje voor je op! Volgende week is er nog de afsluiting van het winterwerk. We hopen dat je er dan weer bij bent in de kerk. We gaan dan een aantal liedjes zingen en jullie krijgen je steen mee naar huis die we een paar weken geleden geverfd hebben.

Tot slot: vier nog maar lekker het feest van Pasen. Niet alleen eitjes eten en chocolade snoepen, maar vooral denken aan de Here Jezus die echt leeft!

Groetjes van Stella, Marina & Janneke