WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

dinsdag 31 oktober 2017

Jeremia koopt een akker!

Hallo jongens en meisjes,

Wat fijn dat jullie er weer bij waren afgelopen zondag.

We starten de ochtend met een mooi lied voor de Heer. Omdat juffrouw Janneke ons niet kon begeleiden met haar gitaar, hebben we de muziekinstrumenten erbij gepakt. Wat heerlijk om met elkaar muziek te maken en erbij te mogen zingen:
"Dank u voor deze nieuwe morgen, dank u voor deze nieuwe dag"
Ook de nieuwe Bijbeltekst  en psalm hebben we al goed geoefend. Zijn jullie thuis ook al aan het oefenen?

Het verhaal over de profeet Jeremia ging weer verder.
Jeremia had koning Sedekia heel boos gemaakt. Hij had hem verteld dat er een heel groot leger aan komt en dat hij beter niet kan vechten omdat hij toch niet zal gaan winnen. Nou daar was de koning niet blij mee dat Jeremia hem dat zo even kwam vertellen. Hij was in zijn ogen toch al een onruststoker en zag nu mooi de kans om hem op te laten pakken en in de kerker te gooien. Nou en daar zat Jeremia dan nu, in die vieze kerker, het was er donker en koud! Hij had geleerd van God dat hij op Hem moest vertrouwen en dat God doet wat Hij beloofd. En zo vouwt Jeremia zijn handen en gaat bidden tot God. God spreekt tot Jeremia dat zijn neef bij hem langs zal komen. Hij zal aan hem vragen of Jeremia voor hem een akker wil kopen en dat moet hij doen. En zo komt het dat de neef van Jeremia langs komt en hem inderdaad vraagt om een akker voor hem te kopen. Nu hoeft Jeremia daar niet eens meer over na te denken en hij betaald voor de akker en tekent de papieren. Jeremia zegt tegen zijn neef, "luister, nu is het nog slecht met jullie maar op een dag zal iedereen weer akkers kunnen kopen en zal het weer goed gaan met het volk".

Zo hebben we verder zitten praten, met het oog ook op aankomende dankdag, over wat het betekend als je een akker hebt, wat voor toekomst je dan hebt en wat je er allemaal voor moet doen om die akker te bewerken. De verwerking hebben we daarop aangepast. We hebben een leeg pakje drinken versiert en tuinkers hebben we erin gezaaid. Zo kunnen we zien hoe mooi alles groeit als je wat zaait. We zijn heel benieuwd naar alle mooie haren die jullie knutselwerkjes gekregen hebben.

Na het verhaal gingen we daar gewoon lekker mee verder want we hebben een lego spel gespeeld. Je bouwt door de dobbelsteen te gooien een mooie akker met elkaar. Dan maar hopen dat je 6 gooit want dan mag je oogsten. Maar pas op voor de legers, want die verwoesten alles en heb je niks meer.




Het was weer een gezellige ochtend en graag tot volgende week.

Groetjes, Roelanda, Annica en Wilma