WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

dinsdag 3 oktober 2017

Het teken van de linnen gordel!

Hallo allemaal,

We zijn vorige week weer lekker enthousiast van start gegaan met het nieuwe seizoen Zondagsschool. Wat fijn om jullie allemaal weer te mogen ontmoeten.
We zijn begonnen met de verhalen van Jeremia. Vorige week hebben we gehoord hoe God, Jeremia uitgekozen had tot Zijn profeet. Ook hoe Jeremia twijfelde aan zichzelf of hij het wel kon wat God van hem vroeg, of dat hij niet te jong was. Later in het verhaal leerde Jeremia om te vertrouwen op de God en te luisteren naar wat Hij van hem vraagt.

Afgelopen zondag hebben we verder geluisterd naar wat Jeremia allemaal meegemaakt had.
God gaf Jeremia de opdracht om een mooie linnen gordel te kopen. Jeremia had geleerd om naar God te luisteren en ging naar de winkel en kocht vol trots een mooie linnen gordel. Hij deed hem om en was er heel zuinig op, want dat had God hem opgedragen. Na een poosje begon God tegen Jeremia te praten en gaf hem een volgende opdracht. Hij moest de gordel verstoppen in een rotspleet bij het plaatsje Perat. Nou dat is een vreemde opdracht! Maar omdat God het van hem vroeg deed hij het toch maar. Na een paar dagen moest hij van God weer terug naar die rotsspleet om de gordel weer te zoeken en wat vond hij daar..... zijn gordel was helemaal vies en kapot. Hij kon hem niet meer dragen, wat zonde nou zeg! Wat was nou de bedoeling hiervan? Wat wilde God hem duidelijk maken? Zo hebben we nagepraat over wat God, Jeremia duidelijk wilde maken, dat de ver gelijkenis van de vieze gordel net is als met de mensen van Jura en Jeruzalem. Eerst was God trots op zijn volk, ze lieten aan iedereen zien in alles wat ze deden dat ze bij God hoorden. Maar daar was niks meer van over. Ze waren zelfs op zoek gegaan naar andere goden. Nu was het de taak van |Jeremia om Gods waarschuwing over te brengen op de mensen zodat ze weer naar God gingen luisteren en het goede weer gingen doen.


Het knutselwerkje stond helemaal in het teken van de waarschuwing van Jeremia. Een waarschuwingsbord met een stukje gordel die lekker vies gemaakt moest worden. Ook hebben we stukjes stof (gordels) verstopt buiten op het kerkplein en die moesten dan gezocht worden. Sommige namen het heel serieus en gingen zelfs in de boom klimmen om het de andere kinderen vooral niet te makkelijk te maken haha.

Oh en niet te vergeten hebben we alle kinderen die tussen het afgelopen seizoen en nu jarig geweest zijn nog even toegezongen. Met een gast die ons niet kon missen en er gewoon lekker tussen is gaan staan! Kunnen jullie eruit halen wie dat is :) ....... hihi

We hopen dat jullie er allemaal weer zullen zijn aankomende zondag, want we hebben weer een leuk programma voor jullie klaar staan!

Veel groetjes,

Janneke, Annica, Roelanda en Wilma