WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

maandag 28 januari 2013

Abraham

Gisteren was alweer onze laatste zondagsschooluur over Abraham. Vanaf volgende week horen we verhalen uit het Nieuwe Testament, verhalen die toewerken naar het Paasfeest. Maar gisteren was dus, zoals gezegd, de laatste keer over Abraham. We hebben het lied van Abraham gezongen, Abraham vertrouwde op God en dat kwam ook in het Bijbelverhaal naar voren. Allereerst hebben we een soort klein stripverhaaltje gekleurd waarbij je terug kunt denken aan de verhalen van de afgelopen weken.
Na het drinken, kleuren, zingen en bidden, ging iedere groep naar zijn eigen zaal om daar naar het verhaal te luisteren. Ook al zijn Abram en Saraï al zo oud, ze blijven vertrouwen op de Here God. God geeft ze ook een nieuwe naam (die wel heel veel lijkt op hun oude naam): Abraham en Sara. En dan, na jaren wachten, krijgen Abraham en Sara eindelijk het kindje dat God hen beloofd had: een zoon, Izaak.
Na het Bijbelverhaal natuurlijk nog eventjes knutselen: de oudste groep puzzelde een ingewikkelde ster in elkaar (knap gedaan hoor!). De middengroep tekende met wit krijt op wit papier witte sterren.... maar die zie je dan toch niet? Inderdaad! Maar: na het tekenen werd er met blauwe ecoline geverfd en toen kwamen alle sterren tevoorschijn. De jongsten hebben ook een sterrenhemel gemaakt: gaatjes prikken in zwart karton en daarna een mooi schilderijlijstje er omheen.
Een gezellig uur was het! Op naar het volgende gezellige zondagsschooluur.
Ben jij er dan ook weer bij?