WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zondag 7 oktober 2012

Eneas en Dorkas


 Hallo allemaal,
Vandaag hebben we even lekker wat fotos op het weblog. Hier om de tekst heen zie er al een paar.
Nu was niet iedereen er vandaag en we hebben natuurlijk ook een aantal trouwe meelezers die zich nu afvragen wat we gedaan hebben en wat die kledingstukken daarmee te maken hebben.
Vandaag in het verhaal ging het over twee mensen, nou ja eigenlijk drie. De bekendste is wel Petrus, een discipel van Jezus die door het land reist. Hij ontmoet daar Eneas, een man die al 8 jaar op bed ligt en niet kan lopen. Petrus zegt : Eneas, Jezus geneest u, en de man staat onmiddelijk op. Wat een enorm wonder, wat zal hij blij en dankbaar geweest zijn!
Maar dat is niet het enige wonder want als Petrus weer verder reist komt hij in een huis waar allemaal verdrietige mensen zijn. Er is iemand gestorven, Dorkas, een vrouw die altijd heel goed voor iedereen was. Ze was heel erg handig en creatief en maakte prachtige kledingstukken voor iedereen. Net zoals jullie prachtige kledingstukken gemaakt hebben met de inloop. Maar nu is Dorkas gestorven. Petrus gaat naar haar toe, hij knielt bij haar neer en bid. En dan gebeurt ook hier iets heel bijzonders. Dorkas opent haar ogen en leeft !!! Iedereen vertelt aan elkaar over deze grote wonderen en veel mensen gaan nu ook in de Here geloven. De jongste en middengroep hebben hard geverfd en gekleurd aan een verwerking en de oudste groep heeft een spel gespeeld. Foto's hiervan zie je in het fotoalbum.
Tot volgende week,