WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

dinsdag 16 oktober 2012

Dieren tekenen

Hallo allemaal!

Het was weer gezellig op de zondagsschool afgelopen zondag. Een aantal kinderen was op vakantie, die hebben we gemist. Maar gelukkig waren er ook veel wel aanwezig.
We begonnen met het tekenen van dieren op een witte zakdoek. Waarom? Daar kwam je tijdens het Bijbelverhaal achter. Het verhaal van vandaag ging namelijk over het visioen van Petrus. Hij zag een groot wit laken uit de hemel komen en daarop zag hij heel veel dieren. De Here God zei tegen hem: eet van deze dieren. Maar Petrus heeft geleerd dat hij dat niet mag. Maar als God zelf je toestemming geeft, dan mag het natuurlijk wel. Waarom hij het visioen kreeg, besefte Petrus zich later pas. Een belangrijke Romeinse soldaat was Cornelius. Hij was een Romein, dus de Joodse mensen mochten niet bij hem naar binnen en hij hoorde niet bij de Joden. Toch geloofde hij wel in de Here God. Petrus komt bij Cornelius en beseft dat iedereen bij God mag horen: Jood of geen Jood. Daarom wordt Cornelius gedoopt en voortaan hoort ook hij bij de Here God. Een prachtig verhaal!

Na het tekenen van de dieren hebben we gezellig met elkaar gezongen. Wat gaat dat al lekker zeg!
Kijk hier maar eens voor een van de liedjes die we vaak zingen: In de circustent. Dan kun je nog eens lekker meezingen en oefenen.

Na het verhaal hebben de kinderen van de jongste groep en de middengroep druppels water van karton gemaakt en mooi versierd met glitterpapier. Ze zagen er prachtig uit. Thuis kun je het hele verhaal navertellen: je hoeft alleen maar je zakdoek met de dieren en de waterdruppels tevoorschijn te halen. Zo weet jij natuurlijk weer precies wat er in het verhaal gebeurde. De kinderen van de oudste groep hebben met elkaar gesproken over hoe je met elkaar omgaat. Er is een echt contract gemaakt en jullie hebben daar prachtige handtekeningen onder gezet.

Volgende week zondag is er geen zondagsschool. We hopen namelijk dat jullie allemaal in de kerk zullen zijn en na afloop van de dienst gaan we met elkaar koffie en natuurlijk limonade drinken in de Bron. Jij bent daar toch zeker ook bij?

De week daarna ben je weer van harte welkom op de zondagsschool. Vanaf die week gaan de verhalen over Paulus en hoe hij heeft geholpen het verhaal van Jezus verder te verspreiden over de wereld. We zien je dan!!

Groetjes enne... fijne herfstvakantie allemaal!