WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

dinsdag 8 maart 2011

Dubbele bodem

Hallo alemaal!

Deze week hadden we de tweede zondag van ons Paasproject. Allereerst hebben we mooie bekers gemaakt. Deze bekers kun je niet meer gebruiken om uit te drinken, want in de afwas gaat de versiering eraf. Maar we hebben samen andere dingen bedacht om de beker goed te gebruiken: als bloemenvaasje, als tandenborstelhouder, als haarelastiekje en speldjes-verzamelbakje, als verzamelbakje voor mooie schelpen, en zo kun je deze mooie beker voor nog veel meer dingen gebruiken. We zijn benieuwd waar jij je beker voor gebruikt. Vertel het ons in het gastenboek!!

Natuurlijk ook nog even lekker gezongen en de nieuwe themaplaat van het project bekeken. Daarna naar het Bijbelverhaal.
Het versieren van de beker was niet voor niets. In het Bijbelverhaal ging het ook over een beker. In het verhaal van deze zondag hoorden we dat de Here Jezus voor de laatste keer samen met zijn vrienden eet. En Hij geeft een nieuwe betekenis aan al bestaande gebruiken. Bij het eten van het brood moeten de vrienden voortaan denken aan het lichaam van Jezus. Bij het drinken van de wijn moeten de vrienden voortaan denken aan het bloed van de Here Jezus. En niet alleen de vrienden daar voortaan aan denken, ook wij! Bij ons in de kerk is het over een paar weken weer Avondmaal. Je kunt dan zien dat alles wat in dit verhaal verteld is, ook in onze kerk zo gebeurd. We zijn benieuwd of jullie dan weer van de partij zijn en het zullen zien!
Met elkaar hebben we na het verhaal matzes gegeten en druivensap gedronken. Dat past wel heel goed bij dit verhaal.

De oudsten hebben nog een spel gedaan en voor de jongsten was er een kleurplaat die goed bij het verhaal paste.

We zijn blij dat jullie er weer waren. We hebben gebeden voor iedereen die er niet bij kon zijn. Sommigen van jullie waren ziek of hadden andere dingen te doen. We wensen jullie van harte beterschap en hopen dat we volgende week weer compleet zullen zijn!

Misschien komen jullie woensdag nog naar de kerk. Dan is het biddag of ga je ergens anders 's middags naar de kerk om biddag te vieren. We zijn benieuwd en horen jullie verhalen graag via ons gastenboek of volgende week op de zondagsschool.

Tot volgende week!!!!