WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zondag 2 november 2008

SUPERRRRRRRRR


In een woord: SUPER! We zijn naar het kindertheater 'Supergraan' van Simon&Zo geweest. Vanmorgen was iedereen ruim op tijd in de Bron. Met een aantal auto's reden we naar Gorinchem. Alle vaders en moeders die hebben gereden: bedankt! Al snel waren we in De Nieuwe Doelen, daar zou de voorstelling zijn. En wat hebben we genoten!

Met elkaar zaten we bijna vooraan, want misschien mochten een paar kinderen wel meespelen met het theater. En even na 10 uur was het zover. De voorstelling ging beginnen. Vol spanning zaten we te wachten op wat komen ging. Het verhaal ging over een boer die graan ging zaaien. Het was niet zomaar graan, nee het was... supergraan! Van de eerste zaadjes die hij strooide kwam er een deel terecht op de weg, ze weren opgepikt door kraaien. En onze Teun was een van de drie kraaien. Goed gedaan hoor Teun! Het volgende graan groeide eerst wel goed, maar de wortels konden geen water vinden, de hele grond zat vol met stenen. Ook dit graan redde het niet en stierf. Joran was een prachtig plantje in dit stuk! Daarna kwam er een derde poging. Maar nu werd het graan verstikt door distels. Gelukkig viel er ook een deel van de zaadjes in de goede aarde. Het werden prachtige planten, er kwamen veel vruchten aan! En met de boer kwam het uiteindelijk ook allemaal goed, hij ging zelfs trouwen met de bakkerin! Van het supergraan kon zij superbrood bakken.

Elk stukje had ook een betekenis. Het heeft allemaal te maken met: 'wie oren heeft, die moet luisteren'. Niet alle mensen luisteren naar het Woord van de Here God, niet iedereen gelooft wat er in de Bijbel staat. Sommigen geloven er niets van, anderen geloven maar een beetje. Maar als je goed luistert naar de Here Jezus, dan ben jij misschien wel een graanplantje waaraan veel vruchten groeien. Misschien gaan er wel mensen in de Here God geloven als jij ze erover vertelt!

Jullie hebben allemaal goed meegedaan. Op de foto's (zie het fotoboek) kun je foto's van de voorstelling en van jezelf zien. Enne... vul maar eens in wat je ervan vond bij de enquete! We zijn benieuwd naar jullie reacties, dus laat wat van je horen via het gastenboek!

Volgende week is er weer een gewone zondagsschool. Dan gaan we weer verder met het verhaal van Daniƫl. We hopen dat jullie er dan allemaal weer zijn! Dus: tot zondag... en geniet nog maar van de foto's van Supergraan!