WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zondag 9 november 2008

Een schrijvende hand


Gezellig dat julie er weer waren vanmorgen. Een aantal kinderen hebben we wel gemist, we hopen dat jullie er de volgende keer weer bij kunnen zijn. En de volgende keer is niet volgende week zondag, maar een weekje later (want volgende week is er Heilig Avondmaal in de kerk).

We zijn begonnen met een aantal spelletjes: memory van Daniël, een kwartet met voorwerpen en dingen uit de Bijbel en puzzels over verhalen die jullie allemaal wel kennen: Daniël, Noach, Davind en Goliath, de herder met zijn schapen... knap gedaan hoor! Het kwartetspel was nog niet helemaal afgelopen, we hebben afgesproken dat we het de volgende keer nog eens doen.

Vandaag ging het verhaal weer over Daniël. De koning vierde een groot feest, er waren wel 1000 mensen op zijn feest. En iedereen kreeg meer dan genoeg te eten en te drinken. De koning had zoveel gedronken, dat hij dronken werd. Hij liet uit de schatkamers de borden en bekers halen die uit de tempel van Jeruzalem meegenomen waren. Dat vond de Here God niet goed. Daarom liet hij een boodschap voor de koning op de muur verschijnen. Het was een raadsel, niemand begreep wat er stond en wat het kon betekenen. Alleen Daniël kon het de koning vertellen. Het was niet zo'n mooie boodschap: 'mene, mene, tekel, ufarsin'. Dat betekent: 'geteld, geteld, gewogen en te licht bevonden'. Moeilijke woorden, maar het betekent dat het niet goed zal aflopen met de koning, en dat is ook zo, diezelfde nacht is hij gestorven.
Voor de koning liep het niet goed af. Met Daniël gaat het wel goed: hij gelooft in God en vertrouwt op de Here God. Iedere dag bidt hij tot God en vertelt Hem alles. Doe jij dat ook?

Volgende keer is het laatste verhaal over Daniël aan de beurt, dat is ook het bekendste verhaal. Een heel spannend verhaal. We hopen dat je er weer bij zult zijn!