WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

donderdag 21 februari 2008

Open zondagsschooluur



Zondag 17 februari ’08

Het was vandaag open zondagsschooluur!
En dat betekende publiek!
Ouders, oma’s, opa’s, broertjes, zusjes en broeders en zuster waren welkom en wij showden hoe het er bij ons aan toegaat op de zondagsschool!
We begonnen zoals altijd met de stickers plakken, iets te drinken nemen en een koekje en dan gaan we echt beginnen met zingen.
Voor sommigen was dat deze ochtend een grote opgave. Want ja, papa en mama keken! Dus of jullie klonken iets zachter dan normaal, maar wel goed gezongen hoor, of jullie sloofden je een beetje uit. Hè Leendert? Maar niettemin was het gezellig zo samen.
Marina begon met gebed en begon eerst uitleg te geven over het Paasproject wat we begonnen zijn.

We splitsten de groepen om te luisteren naar het verhaal
De kinderen van de jongste groep hoorden het verhaal over het Laatste Avondmaal, wat Arjan al heel goed wist te vertellen!
Judas, een van Jezus’ beste vrienden, zou hem gaan verraden aan de tempelpolitie (Farizeeërs). Om Jezus te laten kruisigen omdat de mensen en de schriftgeleerden vonden dat hij een staatsgevaarlijke terrorist was.
Bij het Laatste avondmaal leerde Jezus zijn beste vrienden dat het ongegiste brood wat ze aten, symbool stond voor zijn lichaam. “Denk aan Mij”, zei Hij bij het breken van het brood. Geen zacht brood overigens. Het was hard.
En bij het drinken van de wijn zei Jezus: “Denk ook hierbij aan Mij, als je de wijn drinkt. Dit staat symbool voor het bloed wat ik voor jullie zal vergieten”.
De vrienden van Jezus begrepen er geen snars van. Wat bedoelde Hij? Het klonk allemaal een beetje eng!
Tot zover het verhaal. De volgende keren horen jullie er meer over.

Janneke liet ons nog druivensap, de bestandsdelen van wijn, en matzers (plat brood en hard) proeven. Nou, dat ging er bij de meesten wel in! En Marina had nog meer traditionele gerechten meegenomen. Een mierikswortel( bitter en scherp) , radijsjes een ei en Charoset. Dat is een mixje van appel, kaneel noten en wijn.
Ook gingen we een placemat maken! We versierden eerst de placemat met kleuren en tekeningen en vervolgens maakte Janneke ‘m helemaal af met een speciaal apparaat? Weet iemand hoe dat precies heet?

Tot slot hebben we weer zo goed gedankt en hebben de bezoekers gezien wat wij allemaal doen op de zondagsschool. Het was wel heel gezellig vonden jullie ook niet?

Tot volgende week! Liefs, Marina, Janneke & Stella