WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

maandag 4 februari 2008

de plakbandprop















Hallo jongens en meisjes.



Ik denk dat jullie vaders en moeders gisteren wel even raar opgekeken hebben toen jullie met een rolletje plakband thuis kwamen he.. De tekst op het kaartje begrepen ze waarschijnlijk wel, maar plakband.. wat moet je daar nou toch mee?






We hebben het gehad over zonde, de oudste groep heeft goed naar de tien geboden gekeken en bij elk gebod wat we weleens overtreden hebben we een strook plakband opgefrommeld. Bij elke zonde werd de prop steeds een stukje groter. Daarna hebben we geprobeerd de prop weer uit elkaar te krijgen. Bij sommige kinderen lukte het met wat hulp van een ander maar het plakband was een puinhoop geworden, Gedraaid, gekreukeld en niet meer te gebruiken, een rommeltje.

Zo is het ook met de zonde, Het maakt een rommel van je hart en van je leven. Het maakt je onzeker, je komt er zelf niet meer uit. Daar hebben we de hulp van God bij nodig. De Here God wil ons daarbij helpen. Als we elke dag onze zonden aan de Here God voorleggen wil Hij ze vergeven en ons helpen niet meer te zondigen.


In het verhaal ging het over Ezra, Hij mocht van de koning naar Jeruzalem om de mensen te herinneren aan de tien geboden. Hij mocht de Bijbel gaan uitleggen en de mensen gaan vertellen dat God van hen houd. Hij mocht het geweldige nieuws gaan vertellen dat wanneer je in je gebed je zonde aan de Here God verteld dat Hij het je zal vergeven. En dat is ook nu nog zo, lees de tekst op het kaartje nog maar eens goed.


Volgende week is er een keertje geen zondagsschool, De week erna is er een heel spciaal zondagsschooluur. Dan mogen jullie allemaal je vader/moeder/opa/oma/vriendje of vriendinnetje meenemen. Natuurlijk hopen we ook dat er veel mensen uit de kerk komen kijken.Vertellen jullie het vast aan ze? Zondag in de kerk hebben we ook voor iedereen een uitnodiging. Tot ziens...