WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

woensdag 19 oktober 2016

Eerlijk zijn!

Hallo allemaal,

Wat was het toch weer een gezellig zondagsschool uur! Als inloop hebben we met elkaar een tissuedoos versierd. Daar hebben we een mond opgeplakt en een paar mooie bijbelteksten over eerlijkheid. Kunnen jullie het nog uitleggen aan je ouders wat dat ook alweer betekende? En wat het met het verhaal te maken heeft?

Na het versieren van de tissuedoos hebben we weer met elkaar gezongen. Ook weer over Jozef, want het verhaal van Jozef gaat verder!

Daarna hebben we geluisterd naar het verhaal. Het verhaal over de vrouw van Potifar en Jozef. Jozef werkt voor Potifar en hij doet klusjes in het huis bij hem. De vrouw van Potifar vond Jozef wel een knappe jongen. Dus ze vroeg hem of hij even bij haar kwam liggen, maar Jozef weigert dit. Anders komt hij in de problemen. Maar de vrouw blijft maar klagen en op een dag grijpt ze Jozef en trekt hem mee. Jozef weet weg te komen, maar de vrouw van Potifar heeft wel zijn jas... De vrouw gaat naar haar man en zegt wat Jozef gedaan heeft, maar ze is niet eerlijk. Ze bedenkt een leugen waardoor Jozef in de gevangenis terecht komt... Hier zal het volgende keer verder gaan!

Na het verhaal hebben allebei de groepen het spel 'Simon zegt...' gedaan! Een leuk spel over goed luisteren.

Wij hopen jullie volgende keer weer te zien, maar eerst een weekje vakantie! Tot over 2 weken!

Fijne vakantie!
Roe