WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zondag 6 december 2015

Zacharias in de tempel

Hallo allemaal,

Het was het 1e advent! De kerst komt nu wel heel dichtbij hè!

Als inloop hebben we met zn alle een sterretje beplakt en die hebben we op een potje vast gemaakt. Daarna hebben de kinderen het potje verder versierd met stickers en glitters. Wat zijn de potjes weer leuk geworden!

Het verhaal van ging over de oude Zacharias. Hij ging op reis naar de tempel in Jeruzalem, omdat hij een priester is. Als hij in de tempel komt, krijgt hij te horen dat hij vandaag het reukoffer mag doen. Als hij in de tempel met het reukoffer bezig is, is het opeens heel erg licht. Zacharias schrikt er van! Het is een engel van God. Hij vertelt aan Zacharias dat hij en Elisabeth een kindje krijgen en dat ze hem Johannes moeten noemen. Zacharias gelooft dit niet en daarom zal hij niet kunnen praten tot dat hun kindje is geboren. Maar hoe moet dat nou?! Hij moet de mensen nog de zegen geven. Als hij naar buiten gaat, kijken de mensen hem allemaal gek aan. Waarom praat hij niet? Dan weten de mensen dat er iets bijzonders in de tempel gebeurd is. De mensen gaan naar huis en zo ook Zacharias. Als hij thuis komt begint Elisabeth allemaal vragen te stellen. Maar waarom zegt Zacharias niks? Dan pakt hij iets om mee te schrijven en schrijft op wat er gebeurd is. Elisabeth is zo blij om te horen dat ze toch nog een kindje krijgen terwijl ze al zo oud zijn.

De kinderen uit de laagste groepen hebben weer een tekening bij het verhaal gemaakt en we hebben weer een stukje gelezen uit het bijbelse dagboekje.

Groetjes
Janneke, Wilma, Annica en Ilze