WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

maandag 12 april 2010

PAASFEEST!!

Het is al weer eventjes geleden... om precies te zijn: een hele week. Maar toen was het Paasfeest. Dat feest hebben we met elkaar gevierd in de Bron. Eerst natuurlijk in de kerk, maar daarna waren we met de zondagsschool aan de beurt.

Het was gezellig druk. Er waren vaders, moeders, broertjes en zusjes, opa's en oma's, mensen uit de kerk en nieuwe kinderen die volgend jaar ook naar de zondagsschool zullen komen. Fantastisch dat al die mensen er waren om het belangrijkste feest van het jaar te vieren: Jezus leeft!

We hadden een mooi programma. Het hele programma draaide om 'Geloof, Hoop & Liefde'. Met deze drie symbolen speelden we eerst een spel. Iedereen had bij binnenkomst een ketting gekregen met een van de symbolen en zo hadden we drie groepen. Iedere groep kreeg een vraag en als het goed was, mocht er een symbool op het bord gehangen worden. Het was een spannende strijd, want wie had er toch als eerste vier symbolen naast elkaar. De strijd bleef onbeslist... maar: we weten zeker dat jullie de laatste weken goed naar de verhalen hebben geluisterd, want alle vragen werden goed beantwoord!

Daarna hebben we uitgelegd wat de symbolen van het kruis, het anker en het hart betekenen. En daarna was het tijd voor het Bijbelverhaal. Nou ja, eigenlijk twee verhalen tegelijk. Het verhaal van het volk Israel dat eindelijk vrij was en het verhaal van Pasen. Bij allebei de verhalen kwamen we erachter: God geeft de vrijheid!

We hebben ook afscheid genomen van Ilze. Zij is de oudste en gaat na de zomervakantie naar een nieuwe school. We zullen je missen Ilze.... enne.... je weet het he? Je mag altijd komen!!

Aan het eind kreeg iedereen ook zijn kwartetspel. Heb je het al gespeeld thuis? We zijn benieuwd wie er al heeft kunnen winnen van zijn vader of moeder!!

Groetjes!!