WELKOM BIJ ZONDAGSSCHOOL SAMUEL UIT SCHELLUINEN!

zondag 18 januari 2009

Jona in de vis

Vandaag was het bekendste stukje van het verhaal van Jona aan de beurt. Maar voordat we zover waren, hebben we eerst allerlei vissenspelletjes gedaan: hengelen, puzzelen en nog meer. Kijk maar eens bij de foto's, je kunt zien hoe goed alle spelletjes gingen.

Daarna hebben we gezongen. Het nieuwe lied van vandaag was: 'k Ben zo gelukkig. We hebben het lied in twee groepen gezongen: vraag en antwoord. En dat ging best al goed.

Bij het gebed heeft Ilze uitgelegd waarom we eigenlijk onze handen samen doen en onze ogen dicht. Ze heeft het geleerd uit een dagboekje dat ze thuis iedere dag leest. Doe jij dat ook wel eens? Het is fijn om iedere dag een stukje uit de Bijbel te lezen en zo te leren over de Here God.

Toen was het dan zover. We gingen luisteren naar het verhaal van Jona. Plons! Daar lag hij in het water. Gelukkig was er een hele grote vis, daar kon hij in zitten. Hij kon er nadenken over alle dingen die hij heeft gedaan. Hij ging daar bidden tot de Here God. Want Jona weet dat hij het verkeerde heeft gedaan. Gelukkig is de Here God een hele goede God. Hij wil het verkeerde van Jona vergeven. En weet je wat zo bijzonder is? Niet alleen de verkeerde dingen van Jona wil Hij vergeven, maar ook de verkeerde dingen van jou en van mij! Je hoeft maar een ding te doen: vraag de Here God om je te vergeven en dat zal Hij dan ook doen.

Volgende week gaat het verhaal van Jona weer verder. Zal hij dan eindelijk toch in Nineve aankomen?

We hopen dat alle kinderen die vandaag ziek waren of die er om een andere reden niet waren er volgende week weer zullen zijn. Tot ziens!